hits
 

Du som ser på at noen blir mobbet, men ikke gjør noe med det, samtykker. Du gjør ingenting for å hindre det. Du står der og ser på. Du får med deg hva som skjer. Men du gjør ingenting. 

 

Hvordan kan du stå og se på, men ikke gjøre noe? Hvordan har du samvittighet til det? Hvordan kan du høre på ordene som kommer ut, slagene som treffer, igjen og igjen. I ord, i handling, i oppførsel.

 

Hver dag, gang på gang. Men du bare står og ser på. 

 

 

Du er med på det du også. 

 

 

Om det så foregår i en skolegård, i klasserommet, åpent på nett. Ja hvor som helst. Mobbing kan skje hvor som helst! Men nesten ingen gjør noe med det. Se aldri en annen vei når du er vitne til mobbing. For da er du med på det du også. 

 

Det er vel tryggest å bare stå og se på hva offeret må gjennomgå. Man tenker vel bare «glad det ikke er meg». Kanskje hvis du sier noe så vil ikke mobberen være venn med deg lengre. Kanskje du ikke blir akseptert på «rangstigen» hvis du gjør noe, sier noe. 

 

 

Det er feigt. Utrolig feigt. 

 

 

Jeg priser dere modige sjeler der ute som er tøffe nok til å stå imot mobberne og si ifra. Dere gjør en forskjell, og dere er et unikum. Men det er alt for få som klarer å være sterk nok til å konfrontere mobberen. Jeg skulle ønske det var flere som turte å si fra. 

 

Og verre er det via internett. For der kan mobberen få synlig støtte. Der kan man trykke «like» og kommentere. Man kan altså trykke «like» på det som mobberen kommer med. Dette tar mobberen til seg, får bekreftelse fra andre, støtte, og de som gjør dette blir mobberens tilhengere. Alt fra bilder til statuser. Det blir sett. Folk skjønner hvem det er rettet mot. Folk skjønner hvem det støter. Men blir det gjort noe med det? Nei, dessverre. Og hvorfor er det sånn? 

 

  

Så lenge dere tier, støtter dere mobberen. Og de som blir mobbet, står alene. Jeg håper ikke det er slike verdier dere fører over på barna deres.  For ja, dere jeg retter meg mot nå er voksne mennesker, som sitter på sidelinjen uten å gjøre noe som helst. Dere er voksne mennesker som man skulle tro hadde vett nok til å tenke så pass, at slik er ikke greit å oppføre seg. Men dere gjør ingenting, og det støtter opp handlingene til mobberen. Mobbeofferet står alene, uten noen. For de som egentlig skulle stått og backet opp mobbeofferet, velger heller å holde kjeft og bare samtykke med hva mobberen gjør. For den som tier samtykker. 

 

 

 

Dette er til dere alle som står og ser på. Dere vet hvem dere er. Skam dere.  

 

 

 

 


 

 

>Lik Suzii.blogg.no på Facebook<

Følg meg på instagram: @suziikelebek 

 

 

#mobbing #mobbere #mobbeoffer #mot #feig #skamdere #støtte #tilskuere #helse #psykisk #fysisk #handling #ståfram #venner #familie #fiender #falskhet #ondskap

Kategori: Tankespinn
Skrevet: 01.07.2016, 18:03Kommentarer

01.07.2016, kl.18:16

Et kjempebra skrevet innlegg som jeg håper mange får anledning til å lese og ja, jeg er helt enig med deg:). Klem

01.07.2016, kl.20:02

Maren: Takk! Ja, jeg håper flest mulig får lest.. :)


Legg igjen en hilsenNavn:

Mail:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette er et gratisdesign laget av http://meeretea.blogg.no

Mine favoritter
blogg.no
Få din egen blogg!
Design av